Over Tafel Thuis

Dé Zeeuwse Keuken

Gezond & Lekker eten uit Streek en Seizoen voor IEDEREEN!

Dat is Tafel Thuis – Dé Zeeuwse Keuken. Met Tafel Thuis bent u altijd verzekerd van een gezonde, smakelijke maaltijd. Bereid met Zeeuwse streekproducten uit het seizoen. U eet op het moment wanneer u dat wilt.

 

HOE WERKT HET?

Bij Tafel Thuis stelt u uw dagmenu zelf samen uit de door ons aangeboden
gerechten in het keuzemenu. Iedere maaltijd bestaat uit een voorgerecht, een hoofdgerecht en een nagerecht. Ook een maaltijd zonder voor- of nagerecht is mogelijk. Bent u bijvoorbeeld vegetariër of heeft u andere wensen ten aanzien van een dieet en/of allergenen? Bij Tafel Thuis kan het allemaal.

BEREIDING

De gerechten worden vers en ambachtelijk bereid door een enthousiast keukenteam. Vlees, vis, wild en gevogelte worden uitsluitend om en om in echte boter bereid. Daardoor blijven kleur en smaak behouden. Daarnaast een rijkdom aan kleuren en soorten in seizoens groentesoorten en natuurlijk Zeeuwse klei-aardappelen, rijst en/of pasta. Dat alles in de verhouding 80/20 waarbij plantaardige producten de boventoon voeren. En om de maaltijden nog een extra Zeeuws tintje te geven, koken de koks met gezuiverd Oosterscheldewater. Dit zit boordevol mineralen en geeft het gerecht een rijke, volle ziltige smaak. Hierdoor kunnen de koks minder zout toevoegen, blijft de smaak behouden en bent u verzekerd van een gezonde en lekkere maaltijd!

BEZORGING

De koelversmaaltijden worden twee keer per week door enthousiaste vrijwilligers bij u thuis bezorgd. En de vrijwilliger doet meer: u kunt bij hem of haar terecht voor al uw vragen. Hoe werkt het invullen van de menukaart? Hoe stel ik de temperatuur van de koelkast in? Hoe gebruik ik de magnetron of een ander opwarmsysteem? De vrijwilliger helpt u graag verder.

WAT IS KOELVERS?

De maaltijden van Tafel Thuis worden bereid volgens de koelversmethode:

  • Na de ambachtelijke bereiding wordt de maaltijd snel teruggekoeld en verpakt
  • Vervolgens wordt deze bewaard bij een temperatuur tussen twee en zeven graden
  • Hierdoor kunt u de maaltijden een aantal dagen bewaren in de koelkast
  • Wanneer het u uitkomt verwarmt u de maaltijd in de magnetron of ander opwarmsysteem

WILT U OOK EENS PROEVEN?

Wilt u meer weten, eens proeven, u aanmelden voor de maaltijden of een keer een kijkje achter de schermen nemen bij Tafel Thuis – Dé Zeeuwse Keuken?
Neem dan gerust contact met ons op.
info@tafel-thuis.nl

0118 - 63 20 30