Over Tafel Thuis

De naam Tafel Thuis symboliseert de vrijheid van het kiezen van de eetlocatie van een maaltijdgebruiker. Of men nu in een groep eet of alleen in  een woning, men tafelt thuis in de eigen woonomgeving.

Tafel Thuis is een grootkeuken die als doelstelling heeft het leveren van kwalitatief hoogwaardige maaltijden tegen een betaalbare prijs. Er wordt gestreefd naar het gebruik van verse ingrediënten, een gevarieerd aanbod en aandacht voor individuele wensen. Bij dit laatste moet u denken aan de mogelijkheid van dieetmaaltijden, maar ook aan maaltijden voor mensen die bijvoorbeeld vanuit hun geloof bepaalde gerechten niet eten. Met individuele wensen wordt zoveel mogelijk rekening gehouden.

De maaltijden en onderdelen van maaltijden worden op een semi-ambachtelijke manier bereid. In combinatie met een scherpe prijsstelling ontstaat een product met een prima kwaliteit/prijsverhouding.

Kwaliteit en gezonde voeding staan hoog in het vaandel bij Tafel Thuis en daarin onderscheiden de maaltijden zich dan ook van de kant en klare maaltijd die in de schappen van de supermarkt te vinden is.

Verse producten waaronder vlees, vis, wild en gevogelte worden uitsluitend om en om in plantaardige vetten gebakken, om een zo hoog mogelijke kwaliteit te waarborgen.  U bent hierdoor verzekerd van een product dat zoveel mogelijk zijn eigen gewicht, geur, kleur en vooral smaak behoudt.  

Voor het bereiden van de groenten worden voornamelijk verse producten gebruikt. Hoewel de marktprijzen voor verse producten niet altijd gunstig zijn, kiest Tafel Thuis toch voor de kwaliteit van die verse producten. Het gebruik van diepvriesproducten wordt daarom ook gemeden.

Tafel Thuis gebruikt grondstoffen die op een rustige manier tot wasdom zijn gekomen en waar kan dat beter dan in onze eigen provincie. Daarom betrekt Tafel Thuis zoveel mogelijk haar producten bij Zeeuwse leveranciers.